Εταιρικό προφίλ
Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών ιδρύθηκε το 1989 στο Ύπατο Θηβών. Σκοπός και στόχος της εταιρίας είναι η εμπορία, η παραγωγή και η επεξεργασία προϊόντων διακοσμητικών πετρωμάτων σε πλάκες, τυποποιημένα προϊόντα και ειδικές, κατά παραγγελία, διαστάσεις. Μέσα σε μια ιδιόκτητη έκταση 35 στρεμμάτων δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εργοστάσιο κάθετης επεξεργασίας γρανίτη και μαρμάρου σε στεγασμένη έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων.
 
Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών προμηθεύεται πρώτες ύλες γρανίτη από όλο τον κόσμο (Ν. Αφρική, Ζιμπάμπουε, Βραζιλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ινδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Κίνα) αλλά και έτοιμα προϊόντα γρανίτη από την Ινδία και την Κίνα. Παράλληλα η εταιρία εισάγει και επεξεργάζεται όγκους και έτοιμα προϊόντα από επιλεγμένες ποικιλίες μαρμάρων και άλλων πετρωμάτων της διεθνούς αγοράς. 
 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στην Κρήτη, τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, η εταιρία έχει θέσει σε λειτουργία από το 1997 υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και από το 2013 υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, που με ξεχωριστό δίκτυο πωλήσεων και δικές τους αποθήκες, διαθέτουν όλη τη γκάμα των προϊόντων της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών και ανταποκρίνονται πλήρως σε κάθε μεγάλη ή ειδική απαίτηση της αγοράς.

Μετά το 2004, η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών ασχολείται και με την εμπορία τεχνητών διακοσμητικών πετρωμάτων (χαλαζιακών και τεχνομαρμάρων), τα οποία αποτελούν μια νέα πρόταση, ανάγκη και τάση στην παγκόσμια αγορά. Εξασφαλίστηκαν  σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλους διεθνείς οίκους ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η αποκλειστική διάθεση, για την ελληνική αγορά, των προϊόντων Hanstone της γνωστής Νοτιοκορεάτικης εταιρείας Hanwha αλλά και της Ιταλικής SANTAMARGHERITA.

Τέλος, στα πλαίσια των διεθνών αναζητήσεων και συνεργασιών της, η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών κατέχει από το 2000, τον έλεγχο της Φινλανδικής λατομικής εταιρείας Granicon Oy, η οποία διαθέτει και εκμεταλλεύεται περισσότερα από τέσσερα λατομεία, παγκοσμίως δημοφιλών γρανιτών, τα προϊόντα των οποίων έχουν υψηλότατη ζήτηση και εξάγονται σε πλήθος διεθνών προορισμών (Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αίγυπτος, κ.α).

Η χρήση των προϊόντων της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών ξεκινά από ένα μεγάλο πλήθος οικιακών χρήσεων (πάγκοι κουζίνας και μπάνιου, σκάλες, στρώσεις και επενδύσεις για κουζίνες και μπάνια, επενδύσεις τζακιών, στρώσεις και επενδύσεις σε πλήθος άλλων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων).  Προχωρά και καλύπτει απεριόριστες εφαρμογές σε επαγγελματικές χρήσεις (εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τραπεζών και άλλων οργανισμών, κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, super markets). Επεκτείνεται στις επενδύσεις μεγάλων και «επώνυμων» κτηρίων στα κεντρικότερα σημεία των μεγάλων Ελληνικών και Βαλκανικών πόλεων. Τέλος τα προϊόντα της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών άφησαν το ανεξίτηλο στίγμα τους και συνεχίζουν να αποτελούν την πρώτη επιλογή στα  μεγάλα έργα (αεροδρόμια, σταθμοί μετρό και προαστιακού, μουσεία, δημόσια κτίρια, κ.α.)

Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών διαθέτει τα προϊόντα της σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες μαρμάρου (με πελατολόγιο επαγγελματιών του κλάδου που ξεπερνά τις 1500 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ελληνικές και ξένες) καθώς και σε μεγάλες τεχνικές εταιρίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
 
Η εταιρία από την ίδρυσή της, απετέλεσε τον καταλύτη για την εκτεταμένη χρήση των γρανιτών στην χώρα μας καθώς με την ποσότητα των προσφερομένων ειδών και την ευρεία εγχώρια παραγωγή κατέστησε τον γρανίτη προσιτό στην ελληνική κατανάλωση. Σήμερα, συνεχίζει να κρατάει την εξέχουσα θέση στην διευρυμένη αυτή αγορά, χάρη στη διατήρηση και επέκταση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της, ορισμένα από τα οποία συνοψίζουμε στην συνέχεια:

• Η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών που εξασφαλίζεται από την υπερεικοσαετή εμπειρία και τεχνογνωσία του δυναμικού της εταιρίας, το παγκόσμιο δίκτυο διακεκριμένων συνεργασιών και επιλογών και την διαρκή έρευνα της αγοράς.

• Η άριστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, που επιτυγχάνεται με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα κοπής και λείανσης αλλά και την εμπειρία και προσήλωση του υψηλής στάθμης προσωπικού.
• Η διαρκής ανανέωση και διεύρυνση της ποικιλίας των διακοσμητικών υλικών με προϊόντα που μπορούν να καλύψουν παλιές και νέες ανάγκες των τελικών χρηστών, αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και να δώσουν νέες ιδέες και δυνατότητες εφαρμογής.
• Η εξασφάλιση της επάρκειας στο σύνολο των προϊόντων, χάρη στις υποδειγματικά οργανωμένες και μεγάλων αποθεμάτων αποθήκες. Επιπλέον η ταχύτατη δυνατότητα ανταπόκρισης για νέες παραγγελίες από το εξωτερικό. 
• Η εκτεταμένη ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου  σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, πριν και μετά την πώληση, και το άριστο service διανομής και παράδοσης.
• Οι διεθνώς ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων της.
  
Το προσωπικό της εταιρίας στην Ελλάδα αριθμεί 56 άτομα (στοιχεία Δεκεμβρίου 2015) και πάνω από 150 σε όλο τον κόσμο.

Από το 2000 η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητάς της, κατά το πρότυπο ISO 9001, με φορέα πιστοποίησης το Bureau Veritas
.  Η εταιρία φροντίζει επίσης να καλύπτει όλες  τις απαιτήσεις για την  ευρωπαϊκή σήμανση  CE  στα προϊόντα της, όπως απαιτεί η  Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.
Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών ΑΒΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εισαγωγέας γρανιτών, αλλά και άλλων φυσικών ή συνθετικών διακοσμητικών πετρωμάτων στην ελληνική αγορά.
Created by Tool